Elle Tens: Een Must Have voor bij je bevalling.

Annelies Mulder | 20/07/2022

Elle Tens: Een Must Have voor bij je bevalling.

Jouw natuurlijke pijnstilling bij je bevalling. De Elle Tens. 100% natuurlijk, effectief, veilig & vrij van bijwerkingen. Wil je graag zo natuurlijk mogelijk bevallen, maar wel met een fijne steun in de rug? Dat kan met de Elle Tens, een moderne en effectieve vorm van natuurlijke pijnverlichting. Speciaal ontworpen voor je bevalling. De Elle Tens helpt je aanmaak van belangrijke endorfines te verhogen. Je kunt meer samenwerken met je lichaam en beter ontspannen tussen de weeën door.

Elle Tens: de geboorte tens verlicht je bevalling

Hoe het werkt? Tens staat voor Transcutane Electro Neuro Stimulatie. Met een set elektroden stimuleer je de zenuwbanen. Dit onderbreekt het pijnsignaal naar je hersenen, waardoor je minder pijn voelt. Met de Tens verhoog je bovendien de natuurlijke aanmaak van endorfines. Jouw lichaam maakt deze fantastische pijnstilling zelf aan. Endorfines kun je dus goed gebruiken bij je bevalling. De Tens versterkt jouw eigen natuurlijke pijnstilling, is 100% veilig en geheel vrij van bijwerkingen.

Zo gebruik je de Elle Tens

Je kunt de Elle Tens makkelijk zelf instellen. Jij of je partner plaatst de elektroden op je rug. Twee elektroden plaats je onder je bh-band en de andere twee plaats je onder in je rug net boven het heiligbeen. 

Je kunt het beste al beginnen met de Tens in de vroege fase van de bevalling: wanneer je de eerste weeën voelt opkomen. Met de basisstand ‘burst’ stimuleer je direct de aanmaak van endorfines. Je bouwt nu geleidelijk aan een goede endorfinespiegel op, die voor jouw natuurlijke pijnstilling zorgt.

Zo heb je optimaal resultaat op het moment dat je de pijnstilling het beste kunt gebruiken: in de actieve fase van je bevalling.

Het werkt eenvoudig. Bij elke wee kun je naast de basisstand nog op de ‘boost’ knop drukken. Dit zorgt voor extra stimulatie en verlichting tijdens de wee. Het leidt je ook af van de pijn omdat je zelf iets regelt. Zo houd je meer gevoel van regie en kun je actief met je weeën meewerken.

De complete gebruiksaanwijzing voor de Elle Tens vind je hier:
Gebruiksaanwijzing Elle Tens
Gebruiksaanwijzing Elle Tens 2

Voordelen van de Elle Tens

 • Natuurlijke pijnstilling
 • Geen bijwerkingen
 • Veilig voor jou en je baby
 • Stimuleert jouw aanmaak van endorfines
 • Wetenschappelijk bewezen effectief
 • Jij houdt de regie
 • Eenvoudige bediening
 • Lagere kans op medische pijnbestrijding
 • Gebruik kan thuis en in het ziekenhuis
 • Vergoed door meeste verzekeraars

Let op: gebruik de Tens niet als je een pacemaker of hartklachten hebt. In bad of onder de douche mag je de Tens ook niet inzetten.

Waarom een Elle Tens huren?

Omdat je de Tens alleen maar nodig hebt bij de bevalling, kun je hem heel makkelijk huren. Simpel: je geeft je uitgerekende datum aan, en je ontvangt de Elle Tens eind week 36 in huis, zodat je hem in week 37 in huis hebt. De huurperiode is 6 weken.

Huur je jouw Elle Tens bij mij, dan krijg je een compleet pakket dat alles bevat wat je nodig hebt. Plus extra liefde van Mamalogisch: 

 • Elle Tens
 • 4 nieuwe elektroden met medische gel pads
 • 2 extra batterijen
 • 3 kabeltjes
 • Handige tips en instructies
 • Gratis verzendlabel + verzendzak voor retour
 • Een Mamalogisch-cadeautje voor geluk

Waarom ik als doula de Elle Tens aanraad

De verhuur van de Elle Tens is een service van Mamalogisch. Waarom? Ik zie in mijn werk als doula het positieve effect van de Tens. Ik geloof echt in de ongelofelijke kracht van vrouwen, want ik zie het voor mijn ogen gebeuren bij de bevallingen die ik begeleid. Ik zet de Elle Tens vrijwel altijd in, want ik zie hoe effectief en positief het werkt. Echt fan-tas-tisch. De Tens ondersteunt de eigen kracht van vrouwen. 

Gebruik je de Elle Tens, dan verklein je de kans op medicinale pijnbestrijding en hun bijwerkingen. Je vergroot je kans op een natuurlijke vaginale bevalling zonder ingrepen, doordat je beter kunt samenwerken met de pijn. Je stimuleert met de Elle Tens je natuurlijke aanmaak van endorfines die je erdoorheen helpen. En dat is ongelofelijk waardevol. En DAT wil ik ook voor jou.

‘Wij vrouwen willen graag controle houden, en daar is niks mis mee. Een bevalling is een natuurlijk proces waar je je aan overgeeft. De Tens helpt je om op een natuurlijke manier verlichting te krijgen tijdens je bevalling. Jij blijft actief, de Tens geeft je een duw in de rug, en helpt je om samen te werken met de weeën. Zo blijf je bij jezelf. Je voelt je sterk, je kunt de weeën beter opvangen.

Ik hoor weleens dat mensen bang zijn niet ‘in hun bubbel’ te raken met een apparaatje in de hand. Mijn ervaring is juist dat je focus sterker wordt. Je reguleert alles zelf. Je ervaart dat je iets kan doen om met de pijn om te gaan. De meeste zwangere vrouwen die ik begeleid, kiezen voor de Tens. En wat zijn ze er blij mee!’

—- Over Annelies —-

Hi, ik ben Annelies Mulder, de vrouw achter Mamalogisch. Elke vrouw de mooiste bevalling bieden, dat is mijn missie. Dat doe ik door zwangere vrouwen te informeren, te coachen en hen vol vertrouwen in hun bevalling te begeleiden. Ik geef je zoveel mogelijk tools om je zwangerschap en je bevalling op een natuurlijke manier te ondersteunen. Als doula, of via coachingsessies, maar je kunt ook bij me terecht voor het huren van je bevalbad en de Elle Tens.

Alles wat ik doe staat in het teken van het vergroten van jouw eigen kracht, het durven volgen van je gevoel en het kennen van je opties. Jouw bevalling is een gebeurtenis waar je met een positief gevoel op terug mag kijken. Deze ervaring blijft je de rest van je leven bij. Wil je meer weten, dan kun je terecht op mamalogisch.nl, of stuur een berichtje naar annelies@mamalogisch.nl

Optimaliseer jouw positieve ervaring

Het hebben van regie en zeggenschap tijdens je bevalling beïnvloedt je ervaring. Hoe meer jij zelf kunt sturen, hoe positiever je kunt terugkijken op de geboorte van jouw baby.

Wist je dat bij 70% van de bevallingen medische pijnbestrijding ingezet wordt? Maar dit geeft altijd bijwerkingen. De Elle Tens helpt je om pijnmedicatie te voorkomen. Zo verhoog je jouw kans om vrij van bijwerkingen en ingrepen te blijven.

Iets voor jou?

 • Juist als je graag zoveel mogelijk zelf wil doen, zonder medicatie of ingrepen, kan de Tens je enorm helpen. Deze vorm van pijnstilling werkt samen met je lichaam, en stimuleert de nodige hormonen. Jij bedient de Tens, dus jij hebt de regie.
 • Wanneer je wel positief staat tegenover vormen van pijnstilling, kan de Tens je ideale startpunt zijn. Uitwijken naar andere middelen kan altijd nog, maar met de Tens geef je jezelf de optimale pijnstilling zonder bijwerkingen.
 • Als je streeft naar een bevalling zonder pijnstilling, is de Tens perfect om achter de hand te hebben. Mocht je op een punt in je bevalling komen dat je toch een steuntje in de rug wil, dan heb je de meest natuurlijke vorm van pijnstilling onder handbereik.

Contact of vragen?

Heb je een vraag, of wil je graag meer informatie over Mamalogisch of over de Elle Tens? Neem gerust contact met mij op, ik help je graag.